Sockerpaketet

För dig som vill bli sockerfri

Sockerpaketet riktar sig till dig som vill bli sockerfri. Paketet innefattar bedömning, utbildning och behandling av ditt sockerberoende/skadliga bruk av socker. Detta sker i kursform med undantag för den inledande bedömningen som sker individuellt. Du får även ett kostschema med goda, näringsrika recept som inte triggar igång sockersuget och du får praktiska råd inför din fortsatta kosthållning. Observera att det inte ingår något träningsschema i detta program.

Målet är att du ska få insikter och kunskap om din problematik samt förståelse i vad du behöver göra för att fortsätta jobba med ditt tillfrisknande.

Så funkar det

SUGAR-intervju

I samband med att du anmäler dig till sockerpaketet kryssar du i en tid som passar dig för att göra din SUGAR-intervju. SUGAR står för Sugar Use General Assessment Recording och är en intervju som består av ca 70 frågor som hjälper oss att kartlägga vilka negativa konsekvenser du får av ditt ätande och vad du har kontrollförlust över. Intervjun sker via Zoom och tar 60-75 minuter.

 

Vid din anmälan kommer du att få ett kort frågeformulär för förhandsbedömning via mail att fylla i, som vi vill att du skickar tillbaka senast två dagar innan vår avtalade tid. Du får också en zoomlänk att klicka in på när det är dags för din SUGAR-intervju.

 

Vid intervjutillfället bokar vi en ny tid för att åter ses individuellt för uppföljning och återkoppling av intervjuresultatet. Vid uppföljningsträffen går vi igenom intervjuresultatet och här får du möjlighet att dela dina reflektioner, tankar och känslor kring detta. Vi pratar om din nuvarande situation och ditt önskade läge och du får ett kostschema. Vid denna träff kan du ta med dig din partner ifall du känner att hen behöver förståelse för ditt resultat.

Kursen börjar den 4 april. Träffarna sker i grupp en gång i veckan under 8 veckor förutom den 2 maj då vi har en veckas paus. Sista tillfället sker den 30 maj. Varje träff är 75 minuter lång och sker på torsdagar mellan kl. 07.45-9.00 digitalt via Zoom.

 

Du kommer att få tillgång till en sluten Facebook-grupp där du kan dela dina frågor och funderingar med dina meddeltagare och kursledaren. Du har även tillgång till denna Facebook-grupp efter kursen.

 

Under kursens gång får du en större kunskap om socker och dess påverkan på kroppen såsom fysiska, psykiska och mentala konsekvenser. Du får verktyg för att du ska kunna leva fri från socker under kursen och framåt, en dag i taget. Verktygslådan hjälper dig att hitta nya lösningar på gamla problem och ger dig strategier för att minska risken att återfalla i drogande av socker.

 

Mellan varje kurstillfälle får du en hemuppgift som hjälper dig att fördjupa dig i och öva på de verktyg som kursen ger utifrån de teman vi går igenom varje gång. Hemuppgifterna är en viktig del i behandlingen som gör att förändringsprocessen hålls igång, även utanför de 75 minuter i veckan som vi ses, och gör det möjligt att träna ”i verkligheten” på nya sätt att tänka och på nya beteendemönster.

Anmälan till programmet är bindande och kommer att faktureras enligt gällande betalningsvillkor. Se fullständiga betalningsvillkor här.

 

16 Weeks of Hell® är ett registrerat varumärke.

Kursledare

Annabeth Hall är ansvarig för Sockerpaketet och är den som håller i allt, från den individuella bedömningen till själva kursen/gruppträffarna. Annabeth är beteendevetare i grunden och SUGAR®/HAM®-certifierad och licensierad HAM-terapeut (Holistic Addiction Medicine hos Bitten Jonsson).

Anmälan

Sugar
  • Personuppgifter & ort/datum
  • Betalsätt & villkor
Namn
Namn
´